VIGTIG besked om Coronavirus fra Sundhedsstyrelsen

VIGTIG besked om Coronavirus fra Sundhedsstyrelsen

Nyt fra Sundhedsstyrelsen om Coronavirus
(Vi har håndsprit tilgængeligt ved toiletterne)

VIGTIG besked om Coronavirus fra Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen har tirsdag aften den 3. marts stillet krav om, at alle ansatte i sundheds- og ældresektoren, som har rejst i områder, hvor Coronavirus er særligt udbredt (risikoområder) og er kommet hjem efter 18. februar 2020 skal blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst.

De 14 dage regnes fra hjemkomstdato - det vil sige, hvis man eksempelvis er kommet hjem den 20. februar skal man blive hjemme til 5. marts, så der samlet set er gået 14 dage, siden man har været i et risikoområde.
Dette sker for at beskytte de ældre og syge i vores samfund, som er mest udsatte for smitte af Coronavirus og som – hvis de smittes – er i størst risiko for komplikationer eller dødsfald.

Den nye anbefaling skal implementeres allerede fra i morgen tidlig den 4. marts 2020.

Anbefaling til alle som er kommet hjem fra risikoområder​

Sundhedsstyrelsen har desuden anbefalet, at alle øvrige danskere som har været i et af risikoområderne og er kommet hjem fra og med i går den 2. marts 2020 bliver hjemme i 2 uger. Det sker for at inddæmme smitten i samfundet generelt.

Den nye situation betyder samtidig, at borgere der har været i et af risikoområderne ikke kan aflægge besøg på landets plejecentre og heller ikke bør besøge ældre hjemmehjælpsmodtagere i egen bolig.

Hvilke områder er risikoområder

Risikoområderne er aktuelt fire provinser i Norditalien (Lombardiet, Emilia-romagna, Piemonte og Veneto), hele Iran, hele Kina samt den nordlige del af Sydkorea. Listen vil løbende (dagligt) blive opdateret.

KL er helt aktuelt i dialog med Sundhedsstyrelsen og ministeriet om de konkrete implikationer af de nye retningslinjer. Der følger en informationspakke (til kommunerne) herom i løbet af aftenen.

De nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen vil uden tvivl have implikationer, både for driften af ældreplejen men også for kommunernes drift generelt. Der er tale om en ekstraordinær situation, vi som samfund skal håndtere. KL og sundhedsmyndighederne vil skrue op for kommunikationen i den kommende tid.

Følg med på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk