Fagbeskrivelser
Vi tilbyder undervisning i følgende instrumenter:
Fra 6 år: Violin
Fra 2. klasse: Blokfløjte
Trommer/slagtøj
Tværfløjte
Fra 3. klasse: Saxofon
Klarinet
Harmonika/Accordeon
Klaver
Fra 4. klasse: Trompet
El-guitar
El-bas
Spansk guitar (akustisk)
Fra 8. klasse: Kontrabas
Solosang
Holdundervisning for begyndere på folkeskolerne: *NYT*
Faxe Musikskole tilbyder instrument undervisning på hold. Her kan man sammen med andre få lært nogle af de grundlæggende færdigheder på instrumentet, og samtidig have glæden ved at spille musik sammen. Holdende er primært for begyndere, og bliver oprettet med 3 -5 elever på hvert hold.
Tilbuddet er primært til 3. og 4. kl. på din lokale skole, så vidt muligt efter skoletid.
Vi tager forbehold for antal, skema, lokaler osv. Holdende kan evt. også oprettes på musikskolen.
På Holdundervisning går du i lidt længere tid, du går sammen med andre børn, og det er billigere end soloundervisning. Men du får naturligvis ikke samme personlige opmærksomhed som i soloundervisning. Undervisningen bliver tilrettelagt, så alle kan være med.
Musikskolen tilbyder holdundervisning på disse instrumenter:
Saxofon
Klarinet
Tværfløjte
Blokfløjte
Trompet
Klaver
Guitar
Bas
-
0-9 mdr. Baby Musik (8 ugers forløb)
en formiddag i Haslev (Holdet oprettes ved minimum 8 elever)
Underviser:
Pris: 496 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (8 uger)Fagbeskrivelse:
På babyholdene synger og danser vi, leger borte-tit med tørklæder, puster sæbebobler, leger ride ranke, vugger babyerne i lagen og meget mere. Babyerne bruger alle deres sanser i en babyrytmiktime, så de fleste er klar til en lur bagefter.Hvad vi laver på babyrytmikholdene, kan også bruges derhjemme. Det kan være en puttesang, en vild sang, eller en trøstesang, hvis man er lidt ked af det.
Man behøver ikke være nervøs for at sangene er for svære at synge.
Vi synger sangene mange gange, så både børn og voksne bliver fortrolige med teksten og eventuelle bevægelser der bruges dertil.1-5 år Rytmik med forældre
Undervisere: Lene Hemmingsen i Faxe
Thomas Hedegaard i Haslev
Pris: 988 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (24 uger) Start medio september.
Al undervisning 1-5 år med forældre foregår på musikskolen i Faxe eller Haslev.Rytmik 1-3 år i Faxe, onsdag kl. 16.45-17.30
Rytmik 3-5 år i Haslev, onsdag kl. 16.00-16.45Fagbeskrivelse:
Vi arbejder med musik på mange forskellige måder. Gennem sange, danse og lege vil vi træne musikkens grundelementer.
Vi bruger fagter til at huske de forskellige vers i sangene. Legeredskaber – såsom ærteposer, faldskærm, hånddukker – bruges også i timerne.Børnene skal mærke musikken gennem deres krop ved klap, tramp, danse og andre bevægelser. De instrumenter der bruges er små – percussion (f. eks. rytmeæg, tamburin) og rørtrommer.
Der arbejdes med udvikling af børnenes motorik samt styrkelse af det sociale fællesskab.
Forældrene deltager på lige fod med børnene i musiktimerne og man kan få inspiration til at lege videre med musikken derhjemme.
Udvidet fagbeskrivelse
0.-1. klasse Rytmik 35 uger
Undervisere: Lene Hemmingsen i Faxe
Thomas Hedegaard i Haslev
Pris: 1.866 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)man eller ons på musikskolen i Faxe (eftermiddag)
tirs eller ons på musikskolen i Haslev (eftermiddag)
Øvrige skoler: Vi forsøger at lægge holdene i SFO tid.
Hold kan oprettes ved min. 6 elever
Musikskolen tager forbehold over for den øvrige skemalægning.
Fagbeskrivelse:
Rytmik uden forældre (0.-1. kl.)Undervisningens sigte er at lære børnene musikken at kende, og dermed give dem de bedste forudsætninger for dels at nyde musik, dels at lære at spille selv.
Vi synger, spiller, bevæger os og leger. Vi mærker musikken gennem kroppen, bevæger os til den, trommer til den, synger til den og meget andet.
Musikkens grundlæggende elementer bliver indlært på mange forskellige måder, så timen er afvekslende og vi har det sjovt. I undervisningen bruges blandt andet små instrumenter, som rasleæg, rørtrommer, tamburiner og clavés mm.
Disse hold er for børn i alderen 6-7 år, og uden forældre. (som dog er velkomne til at kigge forbi ind i mellem)
Udvidet fagbeskrivelse
2.-3. klasse Musikbutik
man eller ons på musikskolen i Faxe
tirs eller ons på musikskolen i Haslev
Øvrige skoler: Hold kan oprettes ved min. 6 eleverUndervisere: Lene Hemmingsen i Faxe
Thomas Hedegaard i Haslev
Pris: 1.866 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Fagbeskrivelse:
Musikbutik er for dig der går i 2. - 3. klasse.Undervisningens sigte er at åbne dine musikalske ører, og lære dig de grundlæggende elementer i musikken, så du bedre kan nyde den og nemmere kan lære at spille.
Vi arbejder med de musikalske grundelementer på mange forskellige måder. Vi spiller forskellige numre, lærer forskellige musikalske roller og leger måske en musikalsk leg.
Du bliver introduceret til, og kommer til at spille på, forskellige instrumenter som bas, trommer, klaver og måske lidt guitar.Vi spiller meget på djembé/conga og andre percussioninstrumenter, hvor du lærer rytmer, du kan bruge på alle instrumenter.
Efter at have gået til musikbutik vil du have lettere ved at lære at spille på et instrument.
Udvidet fagbeskrivelse
-
TILMELDING
(Priserne er for 20 min. solo, med mindre andet er angivet)
Blokfløjte (solo fra 2. klasse)
tirs i Faxe og tors i Haslev
Underviser: Tao Langhoff
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Blæserfaggruppen
Blokfløjte, tværfløjte, saxofon, klarinet og trompet hører alle med til blæserfamilien! De kan dog inddeles i to:
• Træblæsere (Blokfløjte, tværfløjte, saxofon, klarinet)
• Messingblæsere(trompet)VIDSTE DU- at det er en fordel at have spillet blokfløjte, hvis man gerne vil i gang med et større blæseinstrument.
Mål og indhold:
At spille et blæseinstrument kræver en del fysik. Derfor arbejdes der i starten meget med denne, bl.a. at holde rigtigt og blæse rigtigt. Desuden arbejdes der på, at opnå en flot tone. (lyd)
Alle blæserelever lærer at læse noder – gehør spil indgår også.
Det er nødvendigt at øve sig. Hellere 5-10 min. ad gangen hver dag end få lange perioder. Begynderelever får en ekstra god start, hvis forældrene følger med i undervisningen og støtter øvningen derhjemme.
Til at starte med spiller man sammen med sin lærer, men senere kan man også spille med andre i musikskolens forskellige grupper. I undervisningen indgår forskellige musikgenrer og der vil være mulighed for at lære at improvisere. Musikskolen har året igennem forskellige koncertarrangementer, som man kan deltage i, så snart man har mod på det.Anskaffelse af instrument:
Blokfløjte skal man selv anskaffe. Andre blæseinstrumenter kan lejes det første år.
Ved anskaffelse af eget instrument, er din lærer altid behjælpelig med gode råd.
Man kan spille fløjte, saxofon, klarinet og trompet i både klassiske og rytmiske orkestre.Cello (fra 3. klasse)
For yderlige information - Ring til musikskolen, Svend P, tlf. 30843004
El-bas (fra 4. klasse)
Undervisere: Thomas Hedegaard (tirs/ons i Haslev)
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Bunden er nået
…når du spiller bas. Det er ganske enkelt det instrument, der lægger bunden for alle de andre instrumenter. Alle bands har brug for en bas, så man er efterspurgt som bassist.De første trin på bassen er at indøve nogle almindelige figurer, der ofte bliver brugt (rock, latin, vekselbas) både udfra noder og becifringer (akkorder). På den måde kommer du hurtigt rundt i de forskellige stilarter, bassen bliver brugt til. Du kan også lære at spille ”tabs”.
Derefter er det bare at få spillet en masse musik, så du får erfaring og kan spille sværere ting som f.eks. funk og walking bass og selv kan lave basstemmer til melodierne. Du lærer noget om mange forskellige stilarter, så du bliver all-round bassist og kan gå ind i mange forskellige sammenhænge.
Det er mest soloundervisning, der foregår ved, at vi sammen spiller det, der er øvet hjemmefra. Ofte spiller læreren guitar og synger til, for det er en naturlig måde at lave musik sammen på. Ret hurtigt kan du komme til at spille sammen med andre.
Du får helt sikkert mest ud af det, hvis du har øvet en del hjemme og ved, hvad nummeret handler om. Øv lidt hver dag og bliv i ugens løb venner med lektien. Du skal mindst afsætte en time i løbet af ugen til øvning, men jo mere du øver, jo bedre bliver du. Det er en grundregel!
En god el-bas koster fra ca. 2000,- kr, men da det også er godt at have en forstærker, kan man med fordel købe en ”startpakke”, der forhandles af mange musikbutikker eller på nettet. I alt kommer du måske kun af med ca. 2.500 for hele udstyret.
Udvidet fagbeskrivelse
El-guitar (fra 4. klasse)
Underviser: Sara Sørensen (tirs i Faxe, ons i Haslev)
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Fagbeskrivelse:
Hvad får jeg ud af at gå til guitar?
Guitaren er både et akkord (becifring) og et melodi instrument. Guitaren kan desuden spilles som solo instrument og i sammenspil med andre, og er derfor også et instrument, der spiller op til socialt samvær.Er det svært?
For at blive god til at spille skal du øve dig regelmæssigt. Hellere øve sig 10 minutter hver dag end 3 timer en dag om ugen.Hvad for noget musik lærer jeg?
Du bliver præsenteret for flere forskellige stilarter og har mulighed for at blive en alsidig guitarist. (Fra rock til barok, og fra Beatles til Bach…….)Hvor gammel skal jeg være?
Du skal være mindst 10-11 år.Hvilken guitar skal jeg købe?
Der findes både ”supermarkedspakker” og andre ”startpakker” på markedet ,men jo billigere de er jo hurtigere skal de skiftes ud.Hvordan bliver jeg undervist?
Det er hovedsaligt soloundervisning eller på hold med max. 3 elever. Der er også mulighed for at spille sammen med andre når du efter et stykke tid er blevet lidt øvet.Hvad indeholder guitarundervisning på musikskolen.
Mål
Du skal spille guitar inden for forskellige genrer og stilarter, og samtidig opdage glæden og interessen ved at skabe og udøve musik evt (sammen med andre). Målet med undervisningen er også at du skal kunne beherske forskellige tekniker på guitarenMetoder:
Vi spiller både efter tabs, noder og læser efter becifringer.
Ud over det spiller vi efter gehør.Udvidet fagbeskrivelse
Guitar (spansk) (fra 4. klasse)
tirs/ons/tors
Underviser: Sara Sørensen (tirs i Faxe, ons i Haslev)
Carsten Grøndahl (tirs i Haslev og Faxe)
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Fagbeskrivelse:
Den spanske guitar, er et fleksibelt og alsidigt instrument.
Du kan spille akkorder til de sange du kan lide, eller måske lave dine egne sange.
Du kan spille melodier, og flerstemmigt.
Du kan lære at spille alle de forskellige stilarter.
Du kan have guitaren med alle steder.
Du kan komme til at spille sammen med andre guitarer og andre instrumenter.
Du lærer at spille efter noder, og efter gehør.
Du lærer den klassiske guitarteknik (alternativt: Spil med plektrum), som fundament for ubesværet og frit spil.
Uanset om målet er, at bruge guitaren i sociale sammenhænge, eller drømmen er en professionel karriere, er guitaren et godt valg.
Du skal være mindst 10-11 år.
OBS: Hvis du ikke allerede har en guitar, så vent med at købe den, til du har snakket med læreren.Udvidet fagbeskrivelse
Harmonika/accordeon (fra 3. klasse)
man/ons i Faxe
Underviser: Lene Hemmingsen
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Klarinet (fra 3. klasse)
tirs i Faxe tors i Haslev
Underviser: Tao Langhoff
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Blæserfaggruppen
Blokfløjte, tværfløjte, saxofon, klarinet og trompet hører alle med til blæserfamilien! De kan dog inddeles i to:
• Træblæsere (Blokfløjte, tværfløjte, saxofon, klarinet)
• Messingblæsere(trompet)VIDSTE DU- at det er en fordel at have spillet blokfløjte, hvis man gerne vil i gang med et større blæseinstrument.
Mål og indhold:
At spille et blæseinstrument kræver en del fysik. Derfor arbejdes der i starten meget med denne, bl.a. at holde rigtigt og blæse rigtigt. Desuden arbejdes der på, at opnå en flot tone. (lyd)
Alle blæserelever lærer at læse noder – gehør spil indgår også.
Det er nødvendigt at øve sig. Hellere 5-10 min. ad gangen hver dag end få lange perioder. Begynderelever får en ekstra god start, hvis forældrene følger med i undervisningen og støtter øvningen derhjemme.
Til at starte med spiller man sammen med sin lærer, men senere kan man også spille med andre i musikskolens forskellige grupper. I undervisningen indgår forskellige musikgenrer og der vil være mulighed for at lære at improvisere. Musikskolen har året igennem forskellige koncertarrangementer, som man kan deltage i, så snart man har mod på det.Anskaffelse af instrument:
Blokfløjte skal man selv anskaffe. Andre blæseinstrumenter kan lejes det første år.
Ved anskaffelse af eget instrument, er din lærer altid behjælpelig med gode råd.
Man kan spille fløjte, saxofon, klarinet og trompet i både klassiske og rytmiske orkestre.
Klarinet: Klarinetten hører til træblæsergruppen. Den er lavet af træ eller kunststof. Den har en varm træagtig klang, som man ofte hører i klassisk musik, jazz og folkemusik. Den har huller, ligesom en blokfløjte, og derudover klapper. Hullerne kan være lidt svære at dække og nogle af klapperne er svære at nå. Derfor skal du normalt være 9 år, før du kan starte på klarinet.Udvidet fagbeskrivelse
Klaver (fra 3. klasse)
man/tirs/ons/tors
Undervisere: Lene Hemmingsen (man, ons i Faxe)
Marcus Bernack Larsen (man i Haslev, ons i Faxe)
Adam Bjerrum (tirs, ons i Haslev)
Svend Pedersen (tirs, tors i Faxe)
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Fagbeskrivelse:
Klaveret er af mange kaldt instrumenternes ”moder”. Dette nok mest fordi, et klaver indeholder næsten alt, lige fra de meget dybe toner til de ultra høje! Når du skal til at lære noder, kommer du også til at lære både højre og venstrehåndsnoder. ( G og F nøgle)
Klaveret egner sig både som solist og gruppeinstrument, såvel i klassisk som i rytmisk musik. Instrumentet er meget smukt i sig selv, og kan fås både som flygel, opretstående, og digitalt (elektrisk). Selv om de digitale klaverer har udviklet sig meget gennem årene, får de nok aldrig helt det ”rigtige” klavers klang.Mål:
- at opnå færdigheder, som gør det muligt at spille stykker for klaver indenfor forskellige genrer
- alene og sammen med andre - efter noder og efter øret!Indhold:
Undervisningens indhold består af en række forskellige emner, f.eks.:forståelse for rytme, takt, harmoni, tempo, anslag,
fingersætning,
noder, et vigtigt værktøj til indlæring af et stykke, som senere kan spilles udenad.
form (musikstykkets opbygning),
gennemgang af stykke,
gennemspilning af kendt stykke,
arbejde med musikkens dynamik og udtryk (kraftig/ svag)
improvisation
motorik
forskellige projekter som f.eks. alle lærer et stykke af én bestemt komponist.
deltagelse i caféer, koncerter, stævner efter aftale med lærer.Materialer: undervisningen tager udgangspunkt i noder og diverse musikindspilninger.
Progression: fra begynder til øvet til videregående. Generelt tager vi altid udgangspunkt i elevens forudsætninger, herunder motoriske færdigheder, evnen til at huske og øvedisciplin.
Metoder: Undervisningen foregår såvel efter noder som på gehør, imitation og hukommelse. Det tilstræbes, at hver lektion er varieret og indeholder bl.a.:
Teknik, (skalaer, etuder, øvelser)
Indstudering af nyt stykke,
Videreudvikling af i gangværende stykke
Gennemgang af selvvalgt stykke
Evaluering:
Med passende mellemrum evalueres undervisningen med udgangspunkt i elevens udbytte, indsats og videre forløb.Udvidet fagbeskrivelse
Kontrabas (fra 8. klasse)
tirs/ons i Haslev
Underviser: Thomas Hedegaard
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Kontrabassen danner bund i sammenspillet. Den giver den ”fede”, dybe klang, som gør at musik lyder fyldigt. Bassen bruges både i klassisk musik, hvor den spilles med bue, og i rytmisk musik, hvor man knipser på strengene (pizz-bas). Du lærer begge dele.
Kontrabassen findes i forskellige størrelser, så man behøver ikke være så gammel for at spille. Når man er ca. 11 år, kan man bruge en ¼-kontrabas. Den kan købes eller lejes gennem en musikbutik.
Kontrabassen har ikke ”bånd”, der viser hvor tonerne ligger. Derfor bruger man en del tid på at finde en måde at lære det på, og sammen med brugen af buen, er det det, undervisningen går ud på, både i begyndelsen og senere hen. Samtidig med dette lærer du noderne at kende.
Egentlig er det mest grundtoner og specielle bastoner, man spiller på bassen, men man kan bedre bruge sin musikalitet, hvis man også spiller melodi-stemmer. Derfor kommer du ofte til at spille egentlige melodier, og så kan man bedre høre, om man spiller rent eller falsk.
Du får 20 min. undervisning om ugen, så det er hjemme, du lærer at spille. Hvis du øver 1-1½ time om ugen er det OK. Hvis du øver mere er det bedre. Hvis du øver mindre må du hellere gå til fodbold!
Når du har spillet kontrabas et stykke tid, er der mulighed for at spille sammen med andre, og det er ganske gratis. Så får du også spillet endnu mere og bliver bedre på instrumentet.Obo (fra 3. klasse)
For yderlige information - Ring til musikskolen, Svend P, tlf. 30843004
Blæserfaggruppen
Blokfløjte, tværfløjte, saxofon, klarinet og trompet hører alle med til blæserfamilien! De kan dog inddeles i to:
• Træblæsere (Blokfløjte, tværfløjte, saxofon, klarinet)
• Messingblæsere(trompet)VIDSTE DU- at det er en fordel at have spillet blokfløjte, hvis man gerne vil i gang med et større blæseinstrument.
Mål og indhold:
At spille et blæseinstrument kræver en del fysik. Derfor arbejdes der i starten meget med denne, bl.a. at holde rigtigt og blæse rigtigt. Desuden arbejdes der på, at opnå en flot tone. (lyd)
Alle blæserelever lærer at læse noder – gehør spil indgår også.
Det er nødvendigt at øve sig. Hellere 5-10 min. ad gangen hver dag end få lange perioder. Begynderelever får en ekstra god start, hvis forældrene følger med i undervisningen og støtter øvningen derhjemme.
Til at starte med spiller man sammen med sin lærer, men senere kan man også spille med andre i musikskolens forskellige grupper. I undervisningen indgår forskellige musikgenrer og der vil være mulighed for at lære at improvisere. Musikskolen har året igennem forskellige koncertarrangementer, som man kan deltage i, så snart man har mod på det.Anskaffelse af instrument:
Blokfløjte skal man selv anskaffe. Andre blæseinstrumenter kan lejes det første år.
Ved anskaffelse af eget instrument, er din lærer altid behjælpelig med gode råd.
Man kan spille fløjte, saxofon, klarinet og trompet i både klassiske og rytmiske orkestre.Saxofon: Saxofonen hører til træblæsergruppen og har en fantastisk klang. som de fleste kender, når de hører den. Der findes forskellige størrelser af saxofoner: sopran, alt, tenor, baryton, bas. De fleste begynder på altsax eller evt. tenorsax. I starten kan saxofonen være lidt tung at bære og det kan være svært at nå alle klapper. Derfor skal du normalt være 10 år, før du kan starte på saxofon.
Saxofon (fra 3. klasse)
tirs i Faxe, tors i Haslev
Underviser: Tao Langhoff
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Blæserfaggruppen
Blokfløjte, tværfløjte, saxofon, klarinet og trompet hører alle med til blæserfamilien! De kan dog inddeles i to:
• Træblæsere (Blokfløjte, tværfløjte, saxofon, klarinet)
• Messingblæsere(trompet)VIDSTE DU- at det er en fordel at have spillet blokfløjte, hvis man gerne vil i gang med et større blæseinstrument.
Mål og indhold:
At spille et blæseinstrument kræver en del fysik. Derfor arbejdes der i starten meget med denne, bl.a. at holde rigtigt og blæse rigtigt. Desuden arbejdes der på, at opnå en flot tone. (lyd)
Alle blæserelever lærer at læse noder – gehør spil indgår også.
Det er nødvendigt at øve sig. Hellere 5-10 min. ad gangen hver dag end få lange perioder. Begynderelever får en ekstra god start, hvis forældrene følger med i undervisningen og støtter øvningen derhjemme.
Til at starte med spiller man sammen med sin lærer, men senere kan man også spille med andre i musikskolens forskellige grupper. I undervisningen indgår forskellige musikgenrer og der vil være mulighed for at lære at improvisere. Musikskolen har året igennem forskellige koncertarrangementer, som man kan deltage i, så snart man har mod på det.Anskaffelse af instrument:
Blokfløjte skal man selv anskaffe. Andre blæseinstrumenter kan lejes det første år.
Ved anskaffelse af eget instrument, er din lærer altid behjælpelig med gode råd.
Man kan spille fløjte, saxofon, klarinet og trompet i både klassiske og rytmiske orkestre.Saxofon: Saxofonen hører til træblæsergruppen og har en fantastisk klang. som de fleste kender, når de hører den. Der findes forskellige størrelser af saxofoner: sopran, alt, tenor, baryton, bas. De fleste begynder på altsax eller evt. tenorsax. I starten kan saxofonen være lidt tung at bære og det kan være svært at nå alle klapper. Derfor skal du normalt være 10 år, før du kan starte på saxofon.
Udvidet fagbeskrivelse
Solosang (fra 8. klasse)
tirs/ons i Haslev
tors evt. i Faxe (afhængig af antal tilmeldinger)Underviser: Mia Søndergaard
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Fagbeskrivelse:
Undervisningen er både for øvede sangere og nybegyndere; kort sagt, alle der bare elsker at synge og har mod på at gå i dybden med stemmens mange udviklingsmuligheder.
I undervisningen arbejder vi særligt med:
• Grundlæggende sangteknik med henblik på at finde den frie naturlige stemme. Hertil følger særligt fysiske øvelser for at hjælpe en hensigtsmæssig kropsholdning på vej, samt at undgå kompensatoriske spændinger, når vi synger.
• Performance og rollen som sanger. Hertil arbejder vi med dit personlige udtryk i form af klang, formidling af budskab og fortolkning.
Til solosang vil du være alene med læreren, men der kan forekomme holdundervisning i løbet af sæsonen i form af workshops, som du forventes at deltage i.
Vi anbefaler desuden, at øvede sangere kombinerer solosang med anden musikalsk udøvelse som for eksempel i kor eller sammenspil.
Udvidet fagbeskrivelseTrommer/slagtøj (fra 2. klasse)
man, tirs i Faxe / man, ons, tors i Haslev
Underviser: Kristoffer Juel, Victor Jensen
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)At gå til trommer giver dig mulighed for at udvikle dine rytmiske og motoriske sanser, styrke fordybelsesevnen samt lære det sociale aspekt i at spille sammen med andre mennesker i forskellige musikalske sammenhænge.
Trommer skal opfattes som skelettet i al rytmisk musik. Et bærende element, der holder sammen på de øvrige instrumenter.
Musikskolen har forskellige rytmiske grupper, samt en decideret slagtøjsgruppe.I undervisningen vil der arbejdes med forskellige emner:
- puls- og periodefornemmelse
- genrekendskab (rock, latin, hiphop etc.)
- motorik (at kunne gøre flere forskellige bevægelser samtidig)
- teknik (eks. "hvordan holder jeg på stikkerne?", "hvordan kan jeg spille hurtigere?")
- nodelæsning
- improvisation
- sammenspilHvis du har lyst til at gå trommer, er det meget vigtigt at have et vist element af selvdisciplin, da du kun bliver en god trommeslager ved at øve dig. Derfor forventes det, at du øver dig helst hver dag og at du anskaffer dig/har adgang til et instrument.
Udvidet fagbeskrivelse
Trompet (fra 3. klasse)
tirs/tors
Underviser: Svend Pedersen
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Blæserfaggruppen
Blokfløjte, tværfløjte, saxofon, klarinet og trompet hører alle med til blæserfamilien! De kan dog inddeles i to:
• Træblæsere (Blokfløjte, tværfløjte, saxofon, klarinet)
• Messingblæsere(trompet)VIDSTE DU- at det er en fordel at have spillet blokfløjte, hvis man gerne vil i gang med et større blæseinstrument.
Mål og indhold:
At spille et blæseinstrument kræver en del fysik. Derfor arbejdes der i starten meget med denne, bl.a. at holde rigtigt og blæse rigtigt. Desuden arbejdes der på, at opnå en flot tone. (lyd)
Alle blæserelever lærer at læse noder – gehør spil indgår også.
Det er nødvendigt at øve sig. Hellere 5-10 min. ad gangen hver dag end få lange perioder. Begynderelever får en ekstra god start, hvis forældrene følger med i undervisningen og støtter øvningen derhjemme.
Til at starte med spiller man sammen med sin lærer, men senere kan man også spille med andre i musikskolens forskellige grupper. I undervisningen indgår forskellige musikgenrer og der vil være mulighed for at lære at improvisere. Musikskolen har året igennem forskellige koncertarrangementer, som man kan deltage i, så snart man har mod på det.Anskaffelse af instrument:
Blokfløjte skal man selv anskaffe. Andre blæseinstrumenter kan lejes det første år.
Ved anskaffelse af eget instrument, er din lærer altid behjælpelig med gode råd.
Man kan spille fløjte, saxofon, klarinet og trompet i både klassiske og rytmiske orkestre.Trompet: Trompeten tilhører messingblæserne, og høres både i klassiske såvel som i jazz, rock og soul- orkestre. Den er også et meget flot soloinstrument. Den har ry for altid at spille kraftigt, men når du har spillet et stykke tid, lærer du at kontrollere den, så du også kan frembringe den meget smukke og varme messingklang. Du skal være ca. 10 år, når du starter.
Udvidet fagbeskrivelse
Tværfløjte (fra 2. klasse)
Tirs i Haslev/Faxe
Underviser: Isabella ØstenbyPris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)
Instrumentleje: 978 kr. (35 uger)Fagbeskrivelse:
Tværfløjten hører til træblæserfamilien, tidligere var den lavet af træ, men den moderne tværfløjte er lavet af metal. Fløjten bliver brugt i de store klassiske symfoniorkestre, til kammermusik (mindre grupper), solo, i jazz, populærmusik, den er kort sagt meget alsidig. Ligger ofte i toppen og spiller melodien, da den har en lys klang. For at få fløjten til at gi´ lyd, skal man holde læberne i en bestemt facon, også kaldet embouchure (gælder specielt for blæsere). Det kan godt ta´ lidt tid at lære, men med lidt vedholdenhed går det!Blæserfaggruppen
Blokfløjte, tværfløjte, saxofon, klarinet og trompet hører alle med til blæserfamilien! De kan dog inddeles i to:
• Træblæsere (Blokfløjte, tværfløjte, saxofon, klarinet)
• Messingblæsere(trompet)VIDSTE DU- at det er en fordel at have spillet blokfløjte, hvis man gerne vil i gang med et større blæseinstrument.
Mål og indhold:
At spille et blæseinstrument kræver en del fysik. Derfor arbejdes der i starten meget med denne, bl.a. at holde rigtigt og blæse rigtigt. Desuden arbejdes der på, at opnå en flot tone. (lyd)
Alle blæserelever lærer at læse noder – gehør spil indgår også.
Det er nødvendigt at øve sig. Hellere 5-10 min. ad gangen hver dag end få lange perioder. Begynderelever får en ekstra god start, hvis forældrene følger med i undervisningen og støtter øvningen derhjemme.
Til at starte med spiller man sammen med sin lærer, men senere kan man også spille med andre i musikskolens forskellige grupper. I undervisningen indgår forskellige musikgenrer og der vil være mulighed for at lære at improvisere. Musikskolen har året igennem forskellige koncertarrangementer, som man kan deltage i, så snart man har mod på det.Anskaffelse af instrument:
Blokfløjte skal man selv anskaffe. Andre blæseinstrumenter kan lejes det første år.
Ved anskaffelse af eget instrument, er din lærer altid behjælpelig med gode råd.
Man kan spille fløjte, saxofon, klarinet og trompet i både klassiske og rytmiske orkestre.Udvidet fagbeskrivelse
Ukulele
tirs i Faxe, ons i Haslev
Underviser: Sara Sørensen
Pris: 20 min. solo: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Violin (fra 6 år)
man i Haslev, tirs i Faxe
Underviser: Thyge Van Dassen
Pris: 3.819 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Fagbeskrivelse:
Violin (fra 6 år)
Violinen har en lang og stolt tradition bag sig, både håndværksmæssigt og musikhistorisk. De fleste kender navnet Stradivarius, mærkatet på verdens fornemste violiner, som blev bygget i Italien i midten af 1700-tallet, og som eksisterer den dag i dag.
Særligt i den klassiske musik har violinen altid spillet en central rolle, men også i den folklore, som har udviklet sig over hele kloden, har instrumentet haft stor betydning: Argentinsk tango, svensk polska, amerikansk blue grass og dansk hopsa etc.Violin er et krævende instrument, øvelse samt god forældreopbakning er en forudsætning for undervisningen - violinspil er ikke noget, man bare går til en gang om ugen, det er en proces, som dagligt skal passes og plejes. Til gengæld rummer violinen uanede udtryksmuligheder og grundlag for livslang fordybelse og spilleglæde.
Gennem undervisningsforløbet vil jeg forsøge at fremme:
- Elevens motivation
- Elevens gehørsfærdigheder, det vil sige evnen til at forholde sig auditivt til stoffet
- Elevens pulsfornemmelse og rytmiske forståelse
- Elevens sammenspilsfærdigheder
- Elevens nodelæsningsfærdigheder
- Et bredt stilkendskab
- Elevens selvstændighedStilistisk lader vi os ikke begrænse. Vi spiller både jazz, folk og klassisk musik.
Man læser ikke musik, man hører musik! Auditiv indstudering i form af imitation prioriteres derfor højere end indstudering gennem notation.
Udvidet fagbeskrivelse
-
TILMELDING
Kor for 3.-6. klasse - Ramasjang
tirsdag aften i Haslev.
Underviser: Mia Søndergaard
Pris: Indmeldelsesgebyr 50 kr. (gratis for instrumentelever) (35 uger)Fagbeskrivelse:
Ramasjang er et ambitiøst børnekor for alle piger og drenge, der godt kan lide at synge, og som kan lide at være en del af et musikalsk fællesskab. Hertil arbejder vi hen imod at skabe forståelse for vigtigheden af at samarbejde i en gruppe med et fælles mål. Det gør vi ved f. eks. at lære eleverne at lytte, give plads, tage plads og derved bidrage til en helheden.Vi synger hovedsageligt rytmiske sange - sange som man har lyst til at bevæge sig
Vi synger hovedsageligt rytmiske sange - sange som man har lyst til at bevæge sig-
og danse til!
Vi synger mest på dansk, men også en gang imellem på engelsk, afrikansk og
volapyk ;-)
Gennem leg og bevægelse øver vi børnenes tonale og rytmiske forståelse samt
begyndende sangteknik.Det forventes i samarbejde med forældre at:
Du har et regelmæssigt fremmøde, som bidrag til det musikalske fællesskab.
Du op til koncerter er klar til at øve dig hjemme også.
Du så vidt muligt deltager i koncerter og andre tiltag i løbet af sæsonen.Sidst men ikke mindst, vil vi i år have særlig opmærksomhed på at opbygge et dejligt fællesskab i Ramasjang. Dette vil vi bl.a. gøre med særlige forældredage, sjove koncertoplevelser og samarbejder i løbet af sæsonen. Hertil kan nævnes Faxe Musikskoles egne tiltag, men for eksempel også Børnekordage i Tivoli.
NB. Vi har i år valgt, at ændre på aldersgrænsen for Ramasjang, da vi tidligere har oplevet for stor spredning mellem aldersgrupperne. Der kan derfor også forventes, at vi ind imellem deler koret i to, så vi især kan imødekomme de ældre elevers ønsker og behov.Vokalgruppen Instinct (øvede sangere fra 7. klasse)
Ons eftermiddag i Haslev
Underviser: Mia Søndergaard
Gratis for sang-/ instrumentelever, ellers Pris: 558 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)
Fagbeskrivelse:
Instinct er et rytmiske kor for øvede sangere og korsangere. Her er sangerne selv med til at bestemme, hvad vi skal synge, og hvordan det skal lyde. Vi forsøger, at udfordre korgenren med vores performances og synger gerne akkompagneret af fx synthesizer og drumpad for at give det et moderne udtryk.
• Vi arbejder løbende med sangteknik og særlige kortekniske virkemidler som
klangarbejde, ’skyggeeffekt’, flerstemmighed, kontraster, fortolkning og udtryk.
• Vi bruger ofte solister, så det er der også mulighed for at prøve for dem,
der ønsker det.
Der forventes:
• at du er ambitiøs og engageret, og at du har et regelmæssigt fremmøde.
• at hvis du ikke allerede har erfaring med anden musikalsk udøvelse, korsang eller
solosang er klar på en lille ”forsyngning” alene med korlederen. (Dette er ikke en
optagelsesprøve, men en mulighed for korleder at lære den enkeltes stemmebrug
og deraf muligheder i korarrangementerne)
• at du deltager ved koncerter og workshops i løbet af sæsonen.
-
TILMELDING
De Forvirrede Kartofler (Klassisk og Folk Sammenspil)
Tirsdag i Faxe
Underviser: Isabella Østenby / Thyge Van Dassen
Gratis for instrument/solosangelever - Ellers: 558 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)
I "De forvirrede kartofler" er udgangspunktet såvel noder som gehørspil, og med fokus på puls og fracering.
Vi spiller klassisk og folkmusik.Faxe Slagværk
tirs i Faxe
Underviser: Kristoffer Juel
Gratis for instrument/solosangelever - Ellers: 558 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)
Dette er musikskolens slagtøjsensemble specielt for trommeeleverne.
Vi spiller spændende grooves, finurlige kompositioner, samt fritsvævende og outrerede improvisationer. På denne måde kommer vi vidt omkring alle slagtøjsinstrumenter og enhver genremæssigt tilgang til rytmerne og musikken. Desuden samarbejder vi lejlighedsvist med sangere, blæsere og hvem der ellers tør.Girls Got The Rhythm
Man i Haslev
Underviser: Thyge Van Dassen"Girls Got The Rythm" er en rytmisk sammenspilsgruppe for piger og beskæftiger sig udelukkende med instrumentalmusik. Holdet er en del af et projekt i Faxe Musikskole, der har til formål at motivere piger til at holde fast i deres valg af instrument og sammen have det sjovt med musikken. Der arbejdes med rytmisk musik i bred forstand - alt fra Stevie Wonder til moderne Spotify Top Charts-hits over reggae, soul, funk og rock. Fællesnævneren er det gode og spirende sammenspil.
Musikteori
tirs/tors Haslev eller Faxe
Undervisere: Tao Langhoff/Svend Pedersen
Pris: 395 kr. (10 uger)Fagbeskrivelse:
Vi tilbyder musikteori for både begyndere og øvede. Begge hold bliver tilbudt som kursus á 10 uger både i Faxe og Haslev. Teorikurserne omfatter bl.a.: Hørelære, nodelæsning, improvisation m.m. Undervisningen er en indførelse i og et supplement til den daglige undervisning, hvor der oftest ikke er så meget tid til at gå i dybden med f.eks. hørelære.
Alder: fra 7. klasse og opefterDette hold er fortrinsvis for elever, som enten vil dygtiggøre sig yderligere, eller evt. ønsker at gå videre på Musikalsk Grundkursus (MGK / 3-årig forberedelseskursus til konservatoriet).
☮ of Cake (Pigeband)
tirs i Faxe
Underviser: Kristoffer JuelGratis for instrument/solosangelever - Ellers: 558 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)
Dette er en gruppe med udvalgte elever - kontakt kontoret hvis du ønsker optagelse."☮of Cake" er Faxe Musikskoles pigeband. Bandet spiller instrumentalmusik, primært indenfor genrerne jazz, funk og soul, men repertoiret er alsidigt. Vi arbejder med solospil, sceneperformance og det solide sammenspil der kendetegner denne stærke kvartet.
Rock'n Roll for begyndere (4.-5. kl.)
ons i Haslev
Underviser: Thomas HedegaardGratis for instrument/solosangelever - Ellers: 558 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)
Rock n' roll for begyndere er for dig der går i 4. eller 5. klasse og ikke går til et instrument endnu eller lige er startet.
Vi spiller rocknumre og vi skal spille i hvert fald to koncerter i løbet af året.
Du lærer at spille enkle stemmer på både trommer, elbas, klaver, lidt guitar og, hvis du har lyst, sang. Det gør du, fordi du bliver en bedre guitarist, hvis du ved hvordan trommerne fungerer, og en bedre bassist, hvis du kender klaveret.
Vi bruger lidt tid hver gang på forskellige grundlæggende musikalske ting, så du har de bedste forudsætninger for at blive dygtig til at spille. Og bare rolig, det er rigtig sjovt.
Der har været, og er en god kønsfordeling på holdet. Det vil vi gerne fortsætte med. Derfor: Piger er velkomne.
Hvis du har lyst til at spille rigtig fed musik sammen med andre på din alder, så meld dig her.Rockrødderne (fra 6. klasse)
ons i Haslev
Underviser: Thomas Hedegaard
Gratis for instrument/solosangelever - Ellers: 558 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Fagbeskrivelse:
Vi går lige til rødderne af musikken, og lærer hvordan musikken bygges op. Du arbejder med puls, rytme og form, og du kommer til at spille sammen med andre i et band! Percussion og sang indgår også, og så skal vi ha’ en rytmegruppe med bas, trommer og tangenter til at swinge!
Er du ikke kommet i gang med instrumentundervisningen, eller har du spillet et års tid, så er dette hold lige noget for dig.
Alder: 10 til 13 år.Sammenspil:
Musikken får en helt ny dimension, når du spiller sammen med andre. Du bliver bedre til at lytte til andre, finde ud af, hvornår du skal gå foran, og hvornår du skal træde tilbage og lægge en solid og swingende bund!
Det at spille i et band, hvad enten det er klassisk, rytmisk eller noget helt andet, betyder musikalsk glæde og fællesskab. Og så er det jo altid sjovt at komme ud at spille for andre, både til musikskolens koncerter og caféer, og også ude i byen, hvilket mange af vores orkestre gør.
I et orkester er der ind i mellem også hjemmearbejde/øvning – det gælder også grupperne i Faxe Musikskole.
Et orkester er som et fodbold-, håndbold- eller andet hold: Man er sammen både til træning og i kamp - - hele året.Street Lions
tirs eftermiddag i Faxe
Underviser: Svend Pedersen
Gratis for instrument/solosangelever - Ellers: 558 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Street Lions er en gruppe for blæsere og rytmegruppe (blæsere, bas, trommer, percussion, klaver og guitar).
Gruppen spiller et bredt repetoire med udgangspunkt i numre fra soul, funk og jazz musikken. Sangnumre kan også være aktuelt.
For at være med i denne gruppe, skal du som minimum være øvet på dit instrument.Der er fokus på melodi, harmonier og groove.
Sammenspil:
Musikken får en helt ny dimension, når du spiller sammen med andre. Du bliver bedre til at lytte til andre, finde ud af, hvornår du skal gå foran, og hvornår du skal træde tilbage og lægge en solid og swingende bund!
Det at spille i et band, hvad enten det er klassisk, rytmisk eller noget helt andet, betyder musikalsk glæde og fællesskab. Og så er det jo altid sjovt at komme ud at spille for andre, både til musikskolens koncerter og caféer, og også ude i byen, hvilket mange af vores orkestre gør.
I et orkester er der ind i mellem også hjemmearbejde/øvning – det gælder også grupperne i Faxe Musikskole.
Et orkester er som et fodbold-, håndbold- eller andet hold: Man er sammen både til træning og i kamp - - hele året.Toolbox (fra 13 år eller derover)
ons eftermiddag Haslev
Underviser: Kristoffer Juel
Gratis for instrument/solosangelever - Ellers: 558 kr. + Indmeldelsesgebyr 50 kr. (35 uger)Fagbeskrivelse:
Holdtilbud til dig der vil videre med musikken.Har du lyst til at lære en masse færdigheder der vil rykke dig som musiker? Så er Toolbox måske lige noget for dig.
På dette hold arbejder vi med at undersøge rytmer, melodier, harmonier, bevægelse, at improvisere, at komponere, at læse noder og hvad du ellers har brug for. Vi laver øvelser med og uden instrumenter, men tag dit instrument med for du skal bruge det hver gang.
Dette hold er lige dele sammenspil og musikværktøjskasse. Undervejs skaber vi sammen musikken som vi spiller til en musikcafé i løbet af året.
Med andre ord: Vi skal en tur i musikkens maskinrum.
Ønsker Band eller Klassisk Sammenspil
Vil du gerne gå til Sammenspil (klassisk eller rytmisk) eller Band, men ikke ved præcist, hvilket hold der passer bedst til dig - Ja, så er det her du melder dig.
Efter endt tilmelding gennemgår vi alle elevønsker og ser på, hvordan det hele passer sammen.
-
Holdundervisning (instrumentundervisning) for begyndere på folkeskolerne:
Pris: 2.673 kr. (deles i 3 rater) + 50 kr. Kodagebyr
Faxe Musikskole tilbyder instrument undervisning på hold. Her kan man sammen med andre, få lært nogle af de grundlæggende færdigheder på instrumentet, og samtidig have glæden ved at spille musik sammen. Holdende er primært for begyndere, og bliver oprettet med 3 -5 elever på hvert hold.
Tilbuddet er primært til 3. og 4. kl. på din lokale skole, i tidsrummet kl. 14-15.30.Vi tager forbehold for antal, skema, lokaler osv. Holdende kan evt. også oprettes på musikskolen.
På Holdundervisning går du i lidt længere tid, du går sammen med andre børn, og det er billigere end soloundervisning. Men du får naturligvis ikke samme personlige opmærksomhed som i soloundervisning. Undervisningen bliver tilrettelagt, så alle kan være med.Midtskolen
- Afd. BavneAfd.
Spansk guitar - Afd. Møllevang
Harmonika/Accordeon, klaver, trompet - Afd. Sofiendal
El-bas, guitar, Musikbutik/Begyndersammenspil, tværfløjte
Vestskolen
- Afd. Nordskov
Spansk guitar, El-guitar, musikværksted - Afd. Terslev
- - Afd. Vibeeng
Begynderguitar
Østskolen
- Afd. Hylleholt
Blokfløjte, klarinet, saxofon - Afd. Karise
Harmonika/Accordeon, klaver - Afd. Rollo
Alle instrumentfag
- Afd. BavneAfd.